De voordelen van een bench voor je puppy

Sommige mensen vinden het zielig om een puppy in een bench te doen. Deze mensen hebben het idee achter de bench waarschijnlijk niet goed begrepen. Een bench lijkt op een kooi, maar dient echter nooit gebruikt te worden als strafmiddel. Integendeel: als je een bench op de juiste manier gebruikt, wordt het een object waar jij en jouw puppy warme gevoelens bij krijgen. Wat is het nut van een bench? Hoe gebruik je een bench op de juiste manier?

Een veilige haven voor een puppy

De wereld is groot en onbekend voor een puppy. Een poos geleden zat hij nog in de buik van zijn mama om vervolgens enige tijd door te brengen in een warm, zacht nest. Ook nadat hij bij zijn moeder weggenomen is, heeft jouw puppy nog steeds behoefte aan een kleine, afgesloten ruimte. Het is daarom geen wonder dat puppy’s bang zijn en zich vaak terugtrekken onder een bank of kleed. Een bench die het juiste formaat heeft voor je puppy en vol ligt met lekker warme kleedjes, geeft het hondje een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Daarom is een bench waar een puppy precies in past helemaal niet zielig: het is juist een plek waar hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Ben je reeds in het bezit van een bench voor een grote volwassen hond, zoals een Schotse herder? Kijk dan of je deze met een tussenwand kan verkleinen tot het juiste formaat voor je pup.

Bescherm je hondje als je even weg moet

Een bench heeft natuurlijk ook een praktisch voordeel: het voorkomt dat je kleintje zich in de nesten werkt. Jonge hondjes verkennen alles, dus ook de gevaarlijke dingen in je huis: elektriciteitskabels, scherpe gereedschappen en oneetbare of schadelijke huishoudmiddelen. Moet je dus weg voor een boodschap of om je Work System aan te passen of heb je een belangrijke afspraak waar je naar toe moet? Voorkom dan dat je puppy zich in een gevaarlijke situatie begeeft of jouw interieur kapotmaakt terwijl je weg bent. Als je de bench op de juiste manier gebruikt, zal je puppy zonder weerzin zijn bench ingaan.

Even lekker tot rust komen

Puppy’s zijn ontzettend druk. Ze ontdekken voortdurend nieuwe dingen. Ze zijn constant in de weer en doen ontzettend veel nieuwe indrukken op. Je moet niet vergeten dat de zintuigen van je hondje – en dan vooral zijn neus en oren – nog veel gevoeliger zijn dan die van jou of van een mensenkind. Een puppy kan dus gemakkelijk – na een lange dag actief spelen en trainen met zijn baas – overprikkeld raken. Zijn hersentjes en lichaampje moeten nog groeien, en daarvoor is rust nodig. Een bench is dan een ideale plek waar de verwarrende grote wereld even kan worden buitengesloten. Zeker als je een donker kleed over de bench heen legt, zal je puppy zich daar graag in terugtrekken als hij moe is. Zo krijgt hij de kans om bij te komen van alles wat hij ervaren en gedaan heeft en zal hij waarschijnlijk diep in slaap vallen.

shesha