Posters met honden

Honden zijn een geliefd onderwerp voor posters. Dit kan gaan om foto’s met echte honden, maar het betreft ook stripfiguren of kunst waar honden in gebruikt worden.

Honden als vriend voor het leven

Hondeneigenaars zien hun hond als een gezinslid. Er zijn mensen die hun hond overal mee naartoe nemen omdat die er gewoon bij hoort. Net zoals er van kinderen posters aan de wand hangen, kunnen er bij de echte fanatieke hondenliefhebbers ook posters van hun hond aan de muur hangen. Soms wordt de hond voor een fotosessie met speciale achtergrond meegenomen naar een fotograaf om de perfecte foto te schieten, die dan later uitvergroot kan worden tot een poster.

Bijzondere posters met honden

Honden lenen zich ook uitstekend als onderwerp voor kunst posters. Verschillende hondenrassen hebben een heel eigen uitstraling waar een bepaalde emotie mee geassocieerd wordt. Zo heb je ruige,wilde honden, klassieke honden en hele zachtaardige honden. Een kunstenaar kan hier gebruik van maken in zijn werk door een bepaald soort hond te gebruiken om de intentie van het werk te benadrukken. Een boxer of een pitbull straalt power uit, terwijl een poedel zachtheid weergeeft.

Dan zijn er natuurlijk ook nog heel veel grappige taferelen met honden waar posters van zijn gemaakt. Een hond met een muts op of een kledingstuk aan ziet er al snel heel schattig uit. Zeker als er ook nog eens jonge puppy’s worden gebruikt voor de posters. Bij deze posters gaat het dan niet zozeer om de hond zelf, maar om het vertederende plaatje dat heel geschikt is voor bijvoorbeeld een kinderkamer.

Beroemde honden

Door films zijn sommige hondenrassen wereldberoemd en geliefd geworden, zoals bijvoorbeeld de Cain Terriër

De herdershond vanwege diverse politieseries waarin de K9 de held is die zijn baasje regelmatig redt en de Bordercollie door de serie “Lassie”. Op reclame posters voor de productie van zulke films en series staat de hond uitdrukkelijk op de voorgrond. Een hond wekt vertrouwen bij het publiek en met name kinderen worden aangetrokken door de afbeelding van een hond in de reclame. Ook zijn er meerdere bekende striphonden zoals Snoopy, Scooby Doo en Pluto, waar ook legio posters van in de omloop zijn.

shesha